Tuesday, August 31, 2010

~Salam AIdilFitRi~

Salam aidilfitri diucapkan pada semua umat islam...huhu..
awal giler plak rase wish raye nih..tp fikir2 mlam ni dh 21 rmadahan..so x lame dh tuu..
aku pun ari sabtu(4/9) ni nk berangkat pulang ke kg halaman..
naik moto jew..tiket bus abis...haha..tp mmg best r naik moto dri bus..
feeling tu lain sket..campur plak kremm bontot ak ats moto tu..perghhh..sdap je wase..huhu
tu yg entry raye aku ni kuor awl
sbb nk balik kg plok..kat kg mlas dh nk online..tunggu nk raye jew..



*my bike balik kg taun ni..2nd time balik kg naik moto..
*sebelum ni naik moto besa je..wave 1oo..kt 12 jam perjalanan gok laa..
*doakan perjalanan aku kali ni selamat smpai ke destinasi..amin



ermm..sebenornya taun ni ak mlas sgt nk raye..huhu..akak2 ak x blik raye ari pertame..
org baru keje nk wak gane kan..tu laa first time laa raye keluarga ak x penoh taun ni..
waaa..sedih wase..campur plok ak x dok feel dh nk raye2 ni...tua dh..
bg adik2 ak je raye sakan skit...
baju raye ak pon x dok taun ni..nk g cr mlas org ramai kt shopping kompleks tuh..
mlas nk berhimpit2..bg laa dieorg beli baju raye...nk raye sgt aku nampok..huhu..

aku time raye ni mlas btol r nk g umah2 sedara n pastu g mintak maaf..
padahal x penoh wak silap pon..nk mintok maaf wakpe kan..haha..
ermm..tp terpaksa gok laa ak g beraya umah sedara sbb ak ni mmg tiap2 taun kene
jadi driver mok aku..letih wase ke satu2 rumah ni..abis sekg..huhu..
ak sbenornya lau bleh nk duk umah je time raye ni...x suka ngat jlan sbenornya..

tdo sdap lg..huhu


ermm...da x tau nk tulis pe dh..so sini je entry ku kali ni..


Selamat Hari Raya Aidilfitri

Maaf Zahir n Batin..






Sunday, August 29, 2010

~HensHin = BerTukaR~


weik..title entry pun diIhlamkan dari citer kamen rider..haha..tgok jew pic kamen rider ni teringat plak kt member aku yang duk gile citer ni...aku pun dlu layan gok..best laa jgok citer die...huhu

ermmm...yang sebenor-benornye x dok kaitan pun entry ak ni ngan kamen rider..huhu..
entry ni just nk bgtau..aku dh tukor template baru..

To yua zawa, liya n mat jangan jelez ek..aku tau laa template aku comey..haha..

Friday, August 20, 2010

...Ku menulis bukan kerana nama...

tgok dri tajuk entry x leh blah..saje je ltk entry camtu..kasi suspen skit..huhu..
ermm...da lame gak laa ak x update my blog.. tu pun pasal kekeciwaan aku ngan skuad belanda kalah time world cup arituu ..haha.

*kalah pun sebab spain main jhat..xleh trima hakikat lg..huuhu


Disini aku pun nk amik kesempatan aku nk ucapkan Salam Ramadhan kpade smua org islam

...

Daripada Abu Hurairah r.a., sabda Rasulullah s.a.w.
“Siapa yang berpuasa Ramadhan dengan keimanan dan mengharap redha Allah , akan diampuni dosa-dosanya yang terdahulu.” [Hadith riwayat Al-Bukhari, #37; [http://hadith.al-islam.com/]

so puase jgan x puase..urmm..di bulan yg baik ni aku pun heran
ade gak orang puasa tp solat pun x penoh..ape ke jadoh pose gitu..satu lg yg ni pompuan punya kes plak..puasa tu ok dh..tp g bazar ramadhan..mak aii..cam nk g clubbing x hormat
langsung kat org lain..aduyaii..pe nk jadi ngan dunia nih...huhu..
so kate nabil lu fikir r sendiri...

*aku pun x perfect..so sama2 laa kita memperbaiki diri menjadi lebih baik dibulan mulia ni..