Tuesday, March 22, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa terbaikk r.......


Firstly...aku mengaku lame giler aku x hapdate mende alah ni(blog)...huhu
x tau nape x de mood nk update campur plak tenet slow je memanjang...tension aku...

tercerita pasal tension...aku skrg tension giler ngan life aku skrg..
rase bosan n xde semangat nk teruskan belajor ni...
seriusly..aku rase down sgt2..maybe sbb aku dh bosan dgn cara hidup student ni
dgn menhadap buku ngan muke lecturer je hari2..mybe aku dh lame kt Universiti aku ni...
dlam 4 tahun gak laa aku duk Melaka ni...menghadap muke org Melaka..
sekali-skale nk gak rase tukor angin negeri lain plak..tp nk wak cmner nasib badan..
UTeM ni je nk terima aku sbgai student dieorang..terpakse r terima walaupun dh jemu duk U ni.
kdng2 aku terase cam nk berenti belajaq je...tension wehhhhhhh....

arghhhhh......

eh..da lari tajuk lak..back to the story..huhu..sori melalut dh...
aritu last entry aku..aku ade citer nk tgok citer Hikayat Merong Mahawangsa kan...

haa...citer ni laa...
nk tgok gak ok ke x industry perfileman kite skrg...
pada tanggal 19/3...lewat 9 hari dri tarikh tayagan..
ni kes minggu lepas x sempat g tgok sbb balik kg....
kg kt TRG...trg plak mane de wayang2 ni weh..huhu
terpakse mai melaka plak bru dpt layan citer ni...
(bukti penontongan citer ni..huhu)

huh...first2 tgok citer ni..mmg x nampok cam citer Melayu pon..
effect die pon kire mmg cun...terbaik gak..
mmg terbaik r dari cicakman tu..
Teknik CGI die agak berbeza skit dri filem2 lain..lebih realistik skit..
cuma ade gak r cacat skit mase berlaku kebakaran atas kapal..apinya nampak fake skit...
tp skali tgok x prasan pon..huhu
aksi lawan die pon ok gak...nampak real..

Tp yg excited aku nk g tgok sbb lokasi pengambaran die 90% kt TRG tercinta...
dh ler dkt Kg aku die punya lokasi pengambaran..certain pantai tu kat Pantai Penarik Setiu..
dkat gak laa kt umah aku..huhu..

(salah satu lokasi pengambaran..dekat Pantai Bukit Keluang Besut)
(pic diambil mase pertengahan tahun 2009 berlatarkan belakangkan set pengambaran)
(lokasi ni mase Merong bertemu semula ngan putera Rom bersama pahlawan cina)

So,bagi aku citer ni mmg terbaik r bagi org melayu kite yang buat kan...
ni menunjukkan industry kite mampu maju same ngan industry Hollywood..biar lambat skit pon.
congratz to KRU production untuk movie yg terbaik...
sekian dari aku..harap2 bertemu lg...huhu


7 org duk mengata..:

Liya_Jang said...

jgn biarkan diri anda down..
-aku pun down jgk ni-

x tgk pun lg citer ni..bace2 pun mmg cm best...huhu

amirhuzz said...

ntah r liya...trase down sgt sapa ad terfikir nk berenti belajor pon ade..xtau laa nk wak cmner...
citer ni best gak laa liya...g r tgok..x mengecewakan laa...hehe

Pok Jad Pantai Barat said...

gan egitu, dah xde smangat..
mu dah decide nak sambung, nak tak nak kene truskan jugak la bro..
jgn sejarah mungkin berulang sudah...
bio degree ni better than dip bro..
xbetter byk pun xpe, janji lagi cun dari dip..baru puas hati..
sket g, bulih doh cite ke anok2 mu..hahaha..

Pok Jad Pantai Barat said...

gan egitu, dah xde smangat..
mu dah decide nak sambung, nak tak nak kene truskan jugak la bro..
jgn sejarah mungkin berulang sudah...
bio degree ni better than dip bro..
xbetter byk pun xpe, janji lagi cun dari dip..baru puas hati..
sket g, bulih doh cite ke anok2 mu..hahaha..

yua said...

mmg r tekanang giler duk kat u kot. tp aku rasa tekanang ni hnya 30% shja 70% tu enjoy jer kot. n tekanagn ni bkn sokmo. hnya dtg time nok wt essemen n time mhadapi exam jer...


yeaaa.. aku ada 2 sem agi.. haha. sem sekarang ni n sem depan. pastu se sem ag praktikal. yahoo pastu grad. motif?? sbb nk v mu jeles.....

amirhuzz said...

btol dh yua...duk U ni x laa tekan sgt...time assment n test je tension skit...yg lain tu enjoy je lbih...tp ak busan dh idup gini..kat 4 tahun dh blajo bosan dh yua..rase nk giveup gok rase...rase rugi plok aritu dok masuk matrik ke form 6 ke..cpat sket abis blajo..x sabor nk pegang pitih..byk mende impian ku nk beli x tercapai lg ni..huhu..cpt laa 2014..sy nk grad gak...huhu

Syukri Hakimi said...

yuk ke karnival "JOM MASUK U !!" hehe.. best2 citer ni. aku pon dah tengok. bajet nk tengok kat wayang, xjadi sebab terlalu "life as a student" la..huhu. so download kat syok.org je la nmpk gaye. satu je yg x berape sedap di pandang tentang citer ni. tyme hero pancar sinaran cermin kat lanun2 tu.. hehe.. cam kelakar sikit. hehe.. member aku ade kabo kalau ikut cite yg sebenar part tu sebenarnye, hero guna "ilmu".. xtahu la sejauh mana kebenaranya. overall, mmg thumbsup la kat KRU!! sedikit sebanyak telah menaikkan mutu industri perfileman negara kita.!!